PMS Alüminyum Avrupa Alüminyum Birliği’ne üye oldu

  • Alüminyum sektöründe ülkemizin en önemli üreticileri arasında yer alan PMS Alüminyum, global büyüme yolculuğuna devam ediyor. Firma, Avrupa Alüminyum Birliği’ne üye oldu.

 

  • PMS Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Merve Önsever Çağlayan, “Avrupa’daki alüminyum sektörünü temsil eden Avrupa Alüminyum Birliği’ne üyeliğimizi başarıyla gerçekleştirdik. Türkiye’den sayılı firmanın yer aldığı böylesine önemli bir oluşumda yer aldığımız için gururluyuz” dedi.

 

Bursa, 15.09.2022 – Alüminyum sektöründe 1988 yılından beri üretim yapan ve sektörün Türkiye’deki en önemli üreticileri arasında yer alan PMS Alüminyum, global ölçekte hızlı büyümesini sürdürüyor.

Firma, alüminyum sektörünün önde gelen firmalarının yer aldığı Avrupa Alüminyum Birliği’ne kabul edilerek, birliğin resmi üyesi oldu.

PMS Alüminyum, 30 Avrupa ülkesinden 80’den fazla üyesi olan birlik bünyesindeki yassı mamul alanında ikinci, ekstrüzyon alanında ise dördüncü Türk firma oldu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan PMS Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Merve Önsever Çağlayan, global büyüme yolculuğunu emin adımlarla sürdürdüklerini söyledi.

Çağlayan, alüminyum sektörünün en önemli kuruluşları arasında yer alan Avrupa Alüminyum Birliği’ne üyelik sürecinin başarıyla tamamlandığını belirterek, “Sektörümüzde dünyadaki hızlı değişime ayak uydurmak adına son teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Bunun yanında, dünyadaki gelişmeleri de yakından inceliyoruz. Bu çerçevede, Avrupa’daki alüminyum sektörünü temsil eden Avrupa Alüminyum Birliği’ne üyeliğimizi gerçekleştirdik. Bu oluşumda, Türkiye’den sayılı firma yer alıyor. Böylesine önemli bir oluşumda yer aldığımız için çok mutlu ve gururluyuz” dedi.

Ülkemize katkı sağlamayı sürdüreceğiz

Şirket olarak otomotiv, savunma sanayi, havacılık, raylı sistemler, beyaz eşya, makine sanayi, solar enerji ve inşaat sektörlerine hizmet verdiklerini ifade eden Çağlayan, AR-GE çalışmaları neticesinde yeni ürünler geliştirdiklerini ve müşterileri beklentilerine uygun çözümler sunduklarını kaydetti.

Dünyanın birçok yerinde son derece başarılı çalışmaları hayata geçirdiklerini dile getiren Çağlayan, “Alüminyum profil ve levha üretiminde Türkiye’nin en büyük üreticilerinden biri olarak, ‘geleceğin metali’ olan alüminyumu en kaliteli ve en sürdürülebilir şekilde müşterilerimize sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. ‘Geleceğe deneyim katıyoruz’ sloganımız ile dünya çapındaki büyüme hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Yerli ve milli üretim önceliğimizle, sektörümüze ve ülkemize katkı sağlamayı sürdüreceğiz” diye konuştu.