PMS Alüminyum’un TEKNOSAB’daki yeni fabrikası açılışa gün sayıyor

  • Alüminyum sektöründe yerli ve milli üretimin öncüsü PMS Alüminyum, Türkiye’nin ileri teknoloji hedeflerine güç katacak yeni nesil sanayi bölgesi TEKNOSAB’da inşa etmeyi planladığı 4. fabrikasında çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

 

  • PMS Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Merve Önsever Çağlayan, 100 dönüm arazi üzerine inşa edilecek yeni fabrikada, son teknolojik cihazlar ve üretim hatlarının yer alacağını ifade ederek, fabrikanın 2022 yılında devreye alınacağını söyledi.

Alüminyum sektöründe 1988 yılından beri üretim yapan ve sektörün Türkiye’deki en önemli üreticileri arasında yer alan PMS Alüminyum, yeni yatırımlarla birlikte hızla gelişmeye ve büyümeye devam ediyor.

 

Alüminyum sektöründe yerli ve milli üretimin öncüsü PMS Alüminyum, Türkiye’nin ileri teknoloji hedeflerine güç katacak yeni nesil sanayi bölgesi TEKNOSAB’da inşa etmeyi planladığı 4. fabrikasında çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

 

PMS Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Merve Önsever Çağlayan, 100 dönüm arazi üzerine inşa edilecek yeni fabrikada, son teknolojik cihazlar ve üretim hatlarının yer alacağını ifade etti.

 

Önsever; kendi elektriğini üreterek çalışacak fabrikada döküm ve pres montajlarının başladığını, modern teknolojiyle ve çevreci yatırımlarla donatılan TEKNOSAB fabrikasının 2022 yılında devreye alınacağını söyledi.

 

İnşaat, otomotiv, raylı sistemler, savunma sanayi, beyaz eşya, makine sanayi, elektrik elektronik, solar enerji ve ses yalıtım sektörlerinde faaliyet gösterdiklerini belirten PMS Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Merve Önsever Çağlayan, yıllık toplam 60 bin ton ekstrüzyon profil ve yassı mamul üretim kapasitesi ile çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Çağlayan, 45 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade ederek, “Gelişen teknolojiyi yakından takip ediyor, kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda üretim yapıyor ve dünyanın her yerinde son derece başarılı çalışmalara imza atıyoruz” dedi.

 

100 dönüm arazi üzerine kurulacak

 

‘Geleceğe deneyim katıyoruz’ sloganı ile hızla büyümeye devam ettiklerinin altını çizen Çağlayan, TEKNOSAB’ın hem Bursa ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak devasa bir proje olduğunu kaydederken, bölgede inşa etmeyi hedefledikleri fabrika için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini söyledi.

 

Çağlayan, “TEKNOSAB’da hayata geçireceğimiz fabrikada, tam entegre üretim yapısına sahip olacağız. Fabrikamızda AR-GE Merkezi de kuracağız. Bu yatırımımızla birlikte, tüm üretim süreçlerimizi en modern teknolojiyle beslemeyi hedefliyoruz. Başlangıç aşamasında fabrikamıza 4 bin tonluk pres kuruyoruz” dedi.   

 

İlk pres için dünya devi Danieli Breda firması ile güçlü bir iş birliği yaptıklarını ve bu birliktelik ile yüksek magnezyumlu alaşımları üreteceklerini belirten Çağlayan, fabrikada müşterilerin isteklerine en doğru çözümler sunacak son teknolojik cihazlar ve üretim hatlarının yer alacağını kaydetti.

 

Tasarım ve AR-GE gücümüzü artıracağız

 

Türkiye’de ve dünyada eşi benzeri olmayan bir pres yatırımını hayata geçireceklerine dikkat çeken Çağlayan, “Mühendislik tecrübemiz ve ekstrüzyon bilgi birikimimiz ile çok başarılı çalışmalara imza atıyoruz. Yeni fabrikamızla birlikte tasarım ve AR-GE gücümüzü artıracağız. PMS Alüminyum olarak, geçmişten gelen tecrübeli ve güçlü yapımız, geniş ürün gamımız ile ülkemize katkı sağlıyor ve geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu. 

 

Yerli ve milli üretim önceliğiyle hareket ettiklerini ifade eden Çağlayan, sürekli gelişim prensibiyle üretmeye ve farklı sektörlerin alüminyum ihtiyaçlarını en kaliteli şekilde karşılamaya devam edeceklerini kaydetti.