PMS Alüminyum, ALUEXPO 2023’te inovatif ve katma değerli teknolojilerini sergiledi

  • Alüminyum sektöründe ülkemizin en önemli üreticileri arasında yer alan PMS Alüminyum, sektörün dünyadaki en önemli buluşmalarından biri olan ALUEXPO 2023’te son teknoloji ürünlerini gururla Firmanın en son teknoloji ile geliştirdiği inovatif ve katma değerli ürünler, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü.

 

Bursa, 16.10.2023 – Alüminyum sektöründe 1988 yılından beri üretim yapan ve sektörün Türkiye’deki en önemli üreticileri arasında yer alan PMS Alüminyum, 8. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı’nda (ALUEXPO 2023) yerini aldı.

PMS, fuar süresince H1-C120 no’lu standında en son teknoloji ile geliştirdiği yenilikçi çözümlerini ziyaretçilerle buluşturdu.

12-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen fuar hakkında açıklamalarda bulunan PMS Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Merve Önsever Çağlayan, ALUEXPO 2023’yu başarılı sonuçlarla ve yeni iş bağlantıları ile geride bıraktıklarını söyledi.

Çağlayan, en yeni teknolojilerini ve ürün gruplarını fuar süresince ziyaretçiler ile buluşturduklarını ifade ederek, “Alüminyum sektörünün en önemli buluşmalarından biri olan ALUEXPO 2023’te, ileri teknolojiyle geliştirdiğimiz, yenilikçi ve inovatif çözümlerimizi sergiledik. Fuarda hem müşterilerimiz ile bir araya geldik, hem de çok sayıda ikili iş görüşmeleri yaparak yeni iş bağlantılarına imza attık” dedi.

Fuarların sektörün gelişmesi ve ilerlemesi açısından oldukça güzel fırsatlar sunduğunu dile getiren Çağlayan, bu nedenle sektörleri ile ilgili hemen her organizasyonda aktif olarak yer almaya özen gösterdiklerine vurgu yaptı.

Güçlü bir AR-GE altyapısına ulaştık

Çağlayan, sektörün ihtiyaç duyduğu çözümleri sunmak hedefiyle alanında uzman kadrolarıyla birlikte hızla çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Sektörümüzün gelişimine katkı sağlamak adına kendimizi sürekli geliştirmeyi ve yeni teknolojileri bünyemize katmayı sürdüreceğiz. TEKNOSAB’daki yeni fabrikamızla oldukça güçlü bir AR-GE altyapısına ulaştık. AR-GE Merkezi’mizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla, sektörde fark yaratacak birbirinden güzel projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Çağlayan, yerli ve milli üretim önceliğiyle hareket ettiklerinin altını çizerek, sürekli gelişim prensibiyle üretmeye ve farklı sektörlerin alüminyum ihtiyaçlarını en kaliteli şekilde karşılamaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

“Gelecek İçin Bir Adım” projesiyle PMS’ye ödül

Öte yandan, Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği (TALSAD) tarafından düzenlenen “Geri Dönüşümün Parçası Ol” proje yarışmasında, PMS Alüminyum’un “Gelecek İçin Bir Adım” adlı projesi 3.’lük ödülünü almaya hak kazanırken, ALUS’11 ve AluExpo ortak açılış kokteyli ile düzenlenen ödül töreninde ödüller dağıtıldı.

Düzenlenen ödül törenine PMS Alüminyum sponsor olurken, PMS Alüminyum İcra Kurulu Üyesi Rasim Erdoğan’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Ödül alan proje kapsamında, 6082 alaşım billet dökümünde %100 Hurda kullanımıyla %100 birincil alüminyumdan üretilen nihai ürünlerin, ürün kalite değerlerine ulaşılmıştır.

###